Afscheid van onze vorst: Jurgen Verbruggen

20231118-Receptie Mill-8

Tijdens d'n Aftrap op 9 februari 2024 is er door onze vereniging stil gestaan bij het afscheid van onze vorst Jurgen Verbruggen. Voorzitter Pieter Cuppen had een mooi woordje voorbereid:

Goeienavond Jurgen, zo hendig kom de gij er nie van af! Je bent al even bezig met je afscheidstoernee, maar vanavond is de laatste avond dat jij ons en de zusterverenigingen aan jouw lippen hebt hangen.

Bij de Verkuskoppe had je al je laatste prinsenreceptie, de Heimussen dachten dat jouw afscheid in Vianen plaats moest hebben. Mar bij onze eigen jeugdreceptie was het echt de laatste keer dat je ons als vereniging vertegenwoordigde en er voor zorgde dat iedereen wist dat De Bokken op het podium stonden!

Al jaren een vorstelijke vorst! Welbespraakt, goed voorbereid en altijd in voor een geintje. Als ge zelf het mikpunt waart, wist je altijd wel het juiste artikel uit het Grote Vorstenboek te vinden voor een weerwoord, en zo pakte jij je collega-vorsten in. Soms letterlijk, he Sander. Je hebt echt hart voor de club, het beste is nog niet goed genoeg, en dat blijkt uit hoe je je voorbereidt op de recepties. Ook coach jij je collega’s tijdens hun optreden, bijvoorbeeld door te appen dat het wel wat sneller mag. Daar heb jij geen last van want gij weet elk publiek gefocust te houden.

Dit zijn nier mijn woorden, mar de woorden van jouw collega’s van de zusterverenigingen. Nie alleen door ons, maar ook door hen word je enorm gewaardeerd. En als ex-prins weet ik hoe veel het waard is het is om door jou ondersteund te worden, voor en tijdens onze activiteiten.

Jouw afscheid komt niet als een verrassing, ge hebt ons al lang meegenomen in je overwegingen. Toch is het dan lastig als het moment daar is. Carnaval zal nooit meer hetzelfde zijn, en dat is volgens mij precies wat je wilt bereiken, want het moet allemaal niet te voorspelbaar worden.

Jurgen, namens de leden en bestuur van De Bokken wil ik je heel hartelijk bedanken voor jouw invulling van het vorstschap, je was een geweldige vertegenwoordiger voor onze vereniging. Je bent gelukkig niet weg uit onze vereniging en daar ben ik je heel dankbaar voor. En hoe anders moeten we jou daar voor bedanken dan met een fleske bier van een bepaald merk. Drink hem lekker op, op je gezondheid, en nogmaals heel hartelijk bedankt voor je inzet!