De Bokken gaan volle vaart richting carnaval!

We zijn het nieuwe jaar net gestart, en carnaval staat bijna voor de deur! Maar voor het zo ver is hebben we in het Bokkenriek nog een aantal activiteiten gepland staan. Hieronder een overzicht.

Volgende week staat ons pronkzittingweekend gepland. Op vrijdag 19 januari starten we om 19.30 uur, en op zaterdag om 20.00 uur. Het programma zit weer vol talent van eigen bodem, dus zorg dat je een kaartje bemachtigt! Zondag is de beurt aan de jeugd. Om 12.30 uur start de jeugdpronkzitting, om 15.00 uur wordt het podium vrijgemaakt voor onze jeugdheersers voor de jeugdprinsenreceptie. Al deze activiteiten vinden plaats in het Bokkentheater in de Jachthoorn.

Het weekend voor carnaval wordt het Bokkenblad huis aan huis bezorgd in het Bokkenriek. Zaterdag 3 februari vanaf 10.00 kunt u heersers en leden aan de deur verwachten om u het dubbeldikke Bokkenblad te overhandigen. De redactie heeft ook dit jaar weer een prachtig exemplaar weten te fabriceren. Op de zelfde dag zal ons prinsenpaar een bezoek brengen aan de zieke Bokken tijdens het ziekenbezoek.

Mocht u nog iemand weten wie we met een bezoek kunnen vereren, dan kunt u dit tot 27 januari aan ons doorgeven met een mailtje aan secretariaat@debokken.nl.

Dan is het carnavalsfeest weer aangebroken! Op 9 februari starten we ’s ochtends op De Schare, en ook de Zorgschakel wordt dan met een bezoek vereerd. ’s Avonds om 18.11 uur gaat de Basis open voor het openingsbal De Aftrap, waar we samen met Germen, Klotstèkers en Vèrkuskoppe het carnavalsfeest starten. Het programma van De Aftrap begint om 18.30 uur.

Op zaterdag 10 februari houden we, net als vorig jaar de optocht. Deze start om 14.11 uur, om 18.30 uur worden de prijzen verdeeld in De Basis.

Wil je deelnemen aan onze optocht, check dan onze site www.debokken.nl voor het inschrijfformulier. Je bent altijd welkom om deel te nemen, je kunt mee doen in je eentje of met een hele (loop)groep.

Zondag beginnen we om 11.11 uur in de kerk met de H. Mis. Na de mis, om 15.11 uur halen we ons boerenbruidspaar op om de boerenbruiloft te gaan vieren in De Basis, vanaf 16.11 uur.

De laatste dag, dinsdag 13 februari, staat in het teken van de jeugd. We beginnen met de jeugdoptocht en om 14.30 uur is de kindermiddag in De Basis. ’s Avonds, vanaf 21.00 uur sluiten we de carnaval af in De Basis.

We hopen dat het ook dit jaar weer een fantastisch carnavalsfeest wordt. Onder aanvoering van prins Raymond en zijn gevolg moet dat ook zeker gaan lukken. We hopen jullie weer in groten getale te begroeten bij onze activiteiten.

20231118-Receptie Mill-32