Carnavalszondag in teken huwelijk Grad en Grada

Tijdens onze pronkzitting van enkele weken geleden zijn Grad en Grada in ondertrouw gegaan. Alles is dus klaar voor onze boerenbruiloft op 19 februari aanstaande. Eerder op die zondag, om 11.11 uur houden we als C.V. De Bokken, samen met onze parochie, de carnavalsmis in de kerk. Deze wordt muzikaal begeleid door het gemengd koor en onze nieuwe jeugdjoekskapel Ut Mekkert.

Later die dag, rond 15.11 uur, wordt ons boerenpaar Harrie Swartjes en Anke Duffhues bij hen thuis opgehaald, om via een kleine omweg rond 15.45 uur bij Café-Zaal Broers te arriveren. Als er geen bezwaren zijn tegen het huwelijk, zullen Grad en Grad rond 16.11 uur in de onecht verbonden worden door de ambtenaar, onder toeziend oog van de urste boer en natuurlijk hun getuigen. Verder zullen ook pastoor Theijke en zijn misdienaar hun zegen over het huwelijk geven.

Na de trouwplechtigheid is het bal. Rond 18.00 uur zullen de gasten honger hebben en staan de erwtensoep en boerremoes met worst klaar. Uiteraard is het fijn als de gasten een cadeau meebrengen voor Grad en Grada. Besteed niet te veel geld aan inpakpapier, een oude krant is goed genoeg. Het paar stelt prijs op eetbare cadeaus. Let wel op dat de cadeaus gestolen kunnen worden, hoewel er toezicht van de politie is geregeld. Tijdens het feest kunnen de bruiloftsgasten hun krachten meten bij het melkbusschuiven.

Rond 23.11 uur wordt het huwelijk weer ontbonden, maar het feest gaat door! Aan het eind van het feest kan er nog een eitje gegeten worden in het café. C.V. De Bokken hoopt veel gasten te begroeten, zodat het een onvergetelijke dag wordt voor Grad en Grada.

foto-9281