Stoppen en doorgaan bij de Bokken

Ondertussen zijn we er aan gewend, maar in tijden van corona is het moeilijk plannen. Eind vorig jaar hebben we moeten aankondigen dat de pronkzittingen niet doorgingen, en dat het onzeker was of de overige activiteiten dit seizoen doorgang konden vinden. Ondanks de versoepelingen die eerder deze week aangekondigd zijn, hebben we onvoldoende perspectief geboden om het programma voor de rest van het seizoen op een acceptabele wijze uit te voeren. Dit betekent dat voor De Bokken een groot deel van activiteiten voor dit seizoen wordt afgelast.

Toch gaat een aantal activiteiten gewoon door. Op 12 februari wordt het Bokkenblad bezorgd in het Bokkenriek. We zullen dit coronaproof doen, net zoals vorig jaar. Zorg er voor dat je die zaterdag tussen 10:00 en 13:00 thuis bent om dit mooie blad te kunnen ontvangen. Een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Verder zal ons prinsenpaar op carnavalszaterdag 26 februari op ziekenbezoek gaan bij die mensen die een bezoek en wat steun kunnen gebruiken. Bent of kent u iemand die dan graag bezoek krijgt van prins Jop d’n Urste en prinses Lobke, wilt u dan een mailtje sturen naar secretariaat@debokken.nl met de naam en adresgegevens van diegene, een korte omschrijving en uw naam en telefoonnummer, zodat we eventueel om verduidelijking kunnen vragen en kunnen laten weten hoe laat het bezoek plaats vindt. Uiteraard nemen we alle voorschriften rondom corona in acht tijdens het ziekenbezoek.

Tevens zal binnenkort de Superbok uitgereikt worden. Houd onze social media hiervoor in de gaten! Over de jeugdactiviteiten hopen we binnenkort meer nieuws te hebben. Jeugdcommissie en bestuur volgen de regelgeving nauwgezet en kijken nu hoe we een goede invulling kunnen geven aan de jeugdactiviteiten. Zo gauw dit duidelijk is stellen we ook jullie op de hoogte.

We begrijpen dat de afgelastingen van de traditionele carnavalsactiviteiten een teleurstelling is. Helaas is het te onzeker hoe de regelgeving er eind februari uit ziet, en vergen sommige activiteiten te veel inspanning om de voorbereiding (ook van de deelnemers) uit te voeren. We vinden het vervelend dit besluit te moeten nemen en vragen om begrip hiervoor.

Gelukkig hebben we nog erg mooi nieuws waarmee we dit bericht positief af kunnen sluiten: onze hofhouding, prins Jop d’n Urste, prinses Lobke, adjudant Danny, hofdame Suzan en narrin Sien willen de Bokken ook in het seizoen ’22-’23 voorgaan tijdens het carnavalsfeest. Helaas is dit seizoen niet zo gelopen zoals wij dit voor ogen hadden, dus we willen ons prinsenpaar en hofhouding graag een nieuwe kans gunnen, een gelegenheid die ze gelukkig met beide handen hebben aangegrepen.

We hopen dat we volgend jaar een carnavalsseizoen krijgen waarin we de schade van de afgelopen 2 jaar ruimschoots kunnen compenseren. We gaan er dus voor om van ’22-‘23 een knalseizoen te maken, met deze hofhouding moet dat zeker lukken!

foto--2 (2)